Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні

30 червня 2016 р. в Києві, відповідно до графіку проведення безкоштовних семінарів по HACCP на 2016 рік (дивись http://mushroom.org.ua/wp-content/uploads/2016/06/grafik-provedennya.png),  був проведений семінар

«Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР» .

У ході семінару були розглянуті питання  щодо гармонізації українського законодавства з європейськими вимогами, послідовності впровадження принципів НАССР, переваги і недоліків використання консультаційних послуг в провадженні принципів НАССР, економічного ефекту від впровадження НАССР та інші.

 

Виконавчий директор ГС «Укргрибпром» був присутній на семінарі, та домовився отримати матеріали семінару в електронному вигляді, а також деякої додаткової інформації з цих питань, для можливості розміщення їх на сайті і ознайомлення всіх бажаючих. У міру надходження матеріалів вони будуть розміщуватися на сайті.

Такі безкоштовні семінари проводяться в багатьох регіонах України до 20.07 2016, згідно графіку, в рамках проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Мета проекту – сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної політики і практики ЄС.

Бенефіціари проекту:

·         Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України

·         Міністерство аграрної політики та продовольства України

·         Міністерство охорони здоровя України

·         Департамент митної справи Міністерства доходів і зборів України.

 

Комментирование закрыто